Панорамен път ще свърже Разлог и Банско в Пирин планина

Панорамен път ще свърже Разлог и Банско в Пирин планина

Medium %d0%9a%d1%8a%d1%89%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8 %d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%84 %d0%a0%d0%b0%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b3  4

Община Разлог предприема необходимите стъпки за построяването на панорамен път в подножието на Пирин планина. Бъдещото шосе ще започва от Ски зона „Кулиното” и ще стига до голф комплекса, пише кмета.бг

Тази година ще се опитаме да направим отчуждителните мероприятия за панорамния път. Надявам се, че колегите от Община Банско също ще помислят в тази посока и ще подкрепят този проект, защото директно този път води до тяхната начална станция на кабинковия лифт”, заяви кметът на община Разлог – Красимир Герчев.

Той увери, че този път е много важен, защото се достига с него до територии, които могат да се изполват за релакс от туристите от страната и чужбина. Градоначалникът подчерта, че в Общия устройствен прлан не се предвижда никакво застрояване в местността Кулиното, където е ски зоната на Разлог. В планината ще има само обслужващи постройки и съоръжения, като ще има и летни съоръжения за децата, защото тук идват предимно семейства с деца.

По отношение на панорамния път ще бъдат спазени всички законови разпоредби. Същото важи и за разширяването на ски зоната. Всичко е съобразено с буферната зона, Общината ще заплати на държавата терените от държавния горски фонд. Жителите на Разлог и Банско са убедени, че с построяването на панорамния път ще се увеличи туристическият поток в двете общини. Защото шосето ще даде възможност на туристите да пътуват от голф комплекса в Разлог до кабинковия лифт в Банско, като в района ще бъдат изградени различни атракциони.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *