Още 2 факултета в ЮЗУ преминават към онлайн обучение

Още 2 факултета в ЮЗУ преминават към онлайн обучение

Заради усложняващата се епидемиологична обстановка и с цел ограничаване на опасността от разпространение на Covid-19, студентите на още 2 факултета в ЮЗУ – Благоевград – Филологическият и Стопанският, преминават от днес /18.10./ към обучение от дистанция.

„Считано от 18 до 31.10., учебният процес за всички студенти от Филологическия факултет продължава от дистанция. С цел оптимално протичане на обучението, онлайн лекциите и упражненията ще се провеждат съгласно утвърденото в началото на зимния семестър на учебната 2021/2022 г. разписание в платформата Блек борд и други утвърдени платформи. Промяна на часа и датата за провеждане на онлайн лекции и упражнения може да има само по изключение след съгласуване със студентите и деканското ръководство“, посочва в своя заповед деканът на Филологическия факултет проф. д.ф.н. Магдалена Панайотова.

Тя информирала и че за студентите задочна форма на обучение редовната изпитна сесия за учебната 2021/22 година за избираемите дисциплини ще се проведе неприсъствено чрез електронната платформа Blackboard и системата big blue button. Редовната изпитна сесия за задължителните дисциплини ще бъде през м. декември 2021 година, а поправителната – през януари 2022 година, пише „Струма“.

Със заповед на декана на Стопанския факултет проф. д-р Преслав Димитров студентите /бакалаври и магистри/ в редовна и задочна форма за всички курсове и специалности също ще се обучават от дистанция до второ нареждане.

Предстоящата изпитна сесия за всички задочници ще е онлайн . При затруднения с провеждането на изпита в електронната платформа студентите могат да се обръщат към преподавателя по съответната дисциплина.

Към онлайн обучение преминаха още на 11.10. студентите от Природо-математическия факултет, а във Факултета по здравни грижи взеха решение онлайн обучение да се проведе само на магистрите.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *