Още една нова оборудвана линейка за болницата в Петрич

Още една нова оборудвана линейка за болницата в Петрич

Филиалът на „Югозападната болница“ в Петрич получи нова линейка. Тя беше заявена от Община Петрич за работата на болницата в града. Линейката е закупена за 96 хиляди лева – 46 хиляди лева са средства на МБАЛ „Югозападна болница“ и 50 хиляди лева са от бюджета на Община Петрич.

Линейката разполага с оборудване за транспортиране на тежки случаи до други болнични заведения. Това е третата поред подобна линейка за болничното заведение в града. Завеждащият отделението по реанимация д-р Михайлов заяви, че линейката разполага с всичко необходимо за транспорт на дълги разстояния на критично болни.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков информира, че се очаква да бъдат доставени 3 назални апарата за отделението по реанимация, както и 20 перфузора като 10 от тях са за болницата в Петрич, а 10 са за Сандански. „Водят се разговори за смяна на цялата система в отделението по Хемодиализа за закупуването на още два допълнителни апарата за хемодиализа.

Димитър Бръчков благодари на дарителите, помогнали за закупуване на някои медицински консумативи и обзавеждане за стаите във Вътрешно отделение, както и за Инфекциозно отделение – медицински консумативи, дограма и оборудване. Дарения са направени и за приемния блок.

Осигурен е и нов микробус за нуждите на Центъра за обществена подкрепа, който вече работи и е една от трите нови социални услуги, които се предлагат в общината. Микробусът е с осем места, място за инвалидна количка и рампа.

 

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *