Започва тестването на банскалии за коронавурис

След дарение от Делян Пеевски, масовото тестване в Банско започна. Депутатът предостави 2000 бързи теста за населението на курортния град.

Масовото тестване трябваше да започне в средата на тази седмица. Заради липса на консумативи, обач,е изследването беше отложено. Тестовете бяха транспортирани до Банско от кмета на Белица Радослав Ревански, който координира дарителската кампания на Делян Пеевски в страната.

„Стартирахме тази процедурапреди дни и имаме късмета и щастието да предоставим тези тестове. Също и  да предам специални поздрави на кмета и на жителите на общината от господин Пеевски“, заяви той.

Така масовото тестване в Банско вече може да започне. Първи, още утре сутринта, през изследвания ще преминат хората от първа линия. „Уведомяваме обществеността и гражданството, че вече разполагаме с голям брой тестове, поетапно, постепенно, след неделя и понеделник, вече през личните лекари ще създадем организация. Всеки, който има желание и намерение, да се изследва“, заяви кметът на Банско Иван Кадев.

Дарението не е първото от Делян Пеевски за областта. Респиратори, защитни облекла и бързи тестове депутатът вече е предоставил на болниците в Разлог и Благоевград, помощ е получила и болницата в Гоце Делчев.

„Банско е моторът на икономиката за нашия регион. Силно се надявам час по-скоро да мине проблемът със заразата и Банско да се превърне в онова курортно градче, което си беше“, надява се кметът на Белица.

Всеки, който желае да се подложи на тест в Банско, трябва първо да се свърже с местния щаб, за да бъде включен в графика, който ще се спазва стриктно, за да не се получават струпвания на хора пред поликлиниката.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *