От утре започва масови проверки в област Благоевград за спазване на мерките срещу Ковид 19

От утре започва масови проверки в област Благоевград за спазване на мерките срещу Ковид 19

Днес се проведе среща чрез видеоконферентен разговор, организирана от Областния управител на община Благоевград, в качеството си на председател на Областния кризисен щаб. На срещата присъстваха представители на всички общини от област Благоевград, директорът на РЗИ – Благоевград, директорът на ОДБХ – Благоевград. Обсъдена беше епидемичната обстановка в областта, отчетено беше значителното завишение броя на дневно регистрираните случаи на заболели от COVID-19 лица през последните няколко дни, съобщават от РЗИ-Благоевград.

На заседанието единодущно е взето решение: От утре, 15 октомври, да започнат засилени проверки на територията на област Благоевград, в частност на територията на всички общини за спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед № РД-01-548/30.09.2020 г., Заповед № РД-01-603/13.10.2020 г. на министъра на здравеопазването, с оглед успешното ограничение на разпространението на COVID-19, опазване и подобряване на общественото здраве на жителите в областта, както и предпазване живота на лицата от рисковите групи от възникване на тежки усложнения в следствие на инфекцията.

Въвежда се ограничаване на всички масови мероприятия на територията на общините с повишена заболеваемост.

В проверките ще бъдат включени служители от общинските администрации от цялата област, от ОДБХ – Благоевград, РЗИ – Благоевград и МВР – Благоевград. При констатиране на нарушения, относно спазването на противоепидемичните мерки /неспазване на физическа дистанция, редовно проветряване и дезинфекция на работните помещения, неносене на лични предпазни средства и други/ ще се съставят актове за установяване на административни нарушения. На електронната страница на РЗИ – Благоевград, ежеседмично ще се публикува отчет на извършената дейност от страна на контролните органи.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *