От ИТН отказват подкрепа за третия мандат, дори с техен премиер

От ИТН отказват подкрепа за третия мандат, дори с техен премиер

Позицията на партията „Има такъв народ“ остава непроменена, въпреки поканите от другите парламентарни формации да се възобновят преговорите за съставяне на правителство с третия мандат. Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на партията Ивайло Вълчев преди заседанието на групата във вторник вечерта, пише News.bg.

„За нас още с приключването на първия мандат по начина, по който приключи, беше ясно, че при трети мандат… Аз, честно казано, за себе си не виждам логиката при първия мандат да не се подкрепи нещо, което след това ни се предлага при третия.“ – коментира Вълчев, цитиран от БНР.

Депутатът Станислав Балабанов уточни, че позицията остава непроменена въпреки заявките, че Ива Митева е компромисна фигура за премиер.

„Сега, виждате ли, от последните часове Мая Манолова ще прави реверанс към нас, като ни даде възможност да предложим министър-председател, което е абсурдно. От ИБГНИ не забравяйте с какво сравниха Ива Митева преди две седмици – сравниха я с порода куче, така ли беше?“ – напомни народният представител.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *