От днес започна новата учебна 2020/2021 г. за децата от Обединени детски заведения в Разлог

Приемането на децата става като на всяко дете се прави здравна проверка и се измерва температурата. Помещенията се дезинфекцират най-малко четири пъти дневно, а на маси, столчета и други повърхности – поне два пъти на ден.

Детските градини в община Разлог са с изготвен протокол за реакция в случай на дете с коронавирус инфекция. Персоналът работи с ръкавици и шлемове.

Сутринта при предаването на децата на персонала всички родители спазваха дистанция от метър и половина, и не влизаха в помещенията за занимания. Във връзка с условията на COVID-19 родителите на новопостъпилите деца попълват и Декларация за информирано съгласие. За улеснение на приема сутрин, от ръководството на ОДЗ „Д-р Елиза Астинова“ призовават родителите да премерят температурата на децата в къщи, като изрично е подчертано, че деца дори с леки симптоми няма да бъдат приемани на детска градина.

Родителите, които тази сутрин доведоха децата си на детска градина бяха категорични, че са напълно спокойни и доволни от взетите мерки, от осигурената информация и контакт с персонала и ръководството и са съгласни с така предложеният план за работа и прием на децата. Много от майките и бащите са категорични, че детското заведение е естествена среда за грижа и занимания на децата през деня, където те имат възможност да общуват със свои връстници, да играят и се занимават с добре подготвения персонал, което е важно и за самото дете, тъй като помага за израстване и създаване на полезни навици за общуване.

 

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *