От днес започва масова ваксинация в още няколко града в страната

От днес започва масова ваксинация в още няколко града в страната

В София се включват още пет лечебни заведения – ИСУЛ, Първа, Втора и Пета градска болница и болница „Софиямед“.

В РЗИ Пловдив ще работят 2 кабинета за ваксинация като медицинските екипи ще дежурят от 9:00 до 16:00 часа. Не е необходимо желаещите да се записват предварително. В инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19 днес се включва и пловдивската болница „Медлайн“. Кабинетът за имунизации ще работи от 10:00 часа. Ваксини ще се поставят и в болницата в Асеновград.

Масова ваксинация срещу COVID-19 започва и в Хасково. Ще работят три пункта – в сградата на РЗИ, в МБАЛ „Хасково“ и болница „Хигия“ от 9:00 до 12:00 часа.

Втори имунизационен кабинет отваря днес в Шумен заради големия интерес към ваксините. Той ще се намира в сградата на ДКЦ 1, позната на шуменци като Новата поликлиника. Така от 10:00 до 16:00 часа шуменци, които желаят да се ваксинират, ще могат да направят това както в новата поликлиника, така и в имунизационния кабинет на ул. „Цар Калоян“ № 1. Необходимо е желаещите да се ваксинират да носят документ за самоличност, а ако имат хронични заболявания и медицински документи.

Масова ваксинация започва и в Плевен от днес. Регионалната здравна инспекция получи 1970 дози от ваксината на „Астра Зенека“, които са разпределени в девет имунизационни кабинета в лечебни заведения в областта. Изисква се предварително записване за имунизацията. Телефоните, на които всеки желаещ трябва да се запише, са публикувани на сайта на РЗИ. Това се налага, за да може да бъдат групирани хора за брой флакони, обясни д-р Илиян Минчев, директор на Регионалната здравна инспекция.

Имунизационни кабинети в неделя ще работят в УМБАЛ “ Георги Странски“, УМБАЛ „Св. Марина“, МБАЛ „Св. Панталеймон“, МБАЛ „Левски“, МБАЛ „Белене“, МБАЛ „Кнежа“, МБАЛ „Гулянци“ и в ДКЦ Червен бряг.

Дежурен кабинет за всички, които желаят да се ваксинират ще работи в Регионалната здравна инспекция във Враца. Зелен коридор за имунизация ще има и в Диагностично – консултативния център в сградата на областната болница и в медицински център „Евромед“.

В неделя започва масовото ваксиниране и в област Перник, съобщи областният управител Емил Костадинов. Имунизациите ще започнат в 10:00 часа в разкрития имунизационен кабинет в Регионалната здравна инспекция и в 10:30 часа в ДКЦ 1 в Перник. От понеделник желаещите ще могат да се ваксинират и в имунизационния кабинет в МБАЛ „Рахила Ангелова”.

Пунктове за ваксиниране ще бъдат открити още в болниците в Карнобат и Поморие, както и в медицински центрове в Айтос, Слънчев бряг и Царево.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *