Отървете се от тези неща в дома ви за повече положителна енергия!

Почти във всеки дом има предмети, от които се срамуваме или не харесваме никак, но въпреки това не изхвърляме. Всичко това е причинено отчасти от пестеливост или невнимание на собствениците.

Ето някои предмети във вашия дом, от които ви предлагаме да се отървете веднага, за да имате чиста енергия и само положителни емоции:

Захабени кърпи и чаршафи, износени и изцапани килими, избледнели завеси – проблем с домашния текстил може да се намери в почти всеки дом.

Ако одеялото ви има неприятна на допир текстура или спалното ви бельо е пожълтяло – пратете всичко в кошчето за боклук. Това не е разточителство.

Повредените и захабени неща трябва да напуснат дома ви.

Събирате ли детско изкуство? Пазите ли порцеланови ангели и символи на китайската нова годна, които роднини и приятели са ви подарили преди време? Трупате ли стари магнити върху хладилника си?

Имайте предвид, че изобилието от сувенири визуално намалява пространството в дома ви и поради липсата на един-единствен стил в къщата се появява усещане за хаос. Филтрирайте декора, като изхвърляте своевременно остарелите дрънкулки от жилищното си пространство.

Няма нищо по-отвратително от използваните кухненски гъби, „космати сапуни” в банята и други подобни предмети. Унищожете всичко, което може да подсказва нечистоплътност.

Съжалявате ли, че изхвърляте старата хавлиена кърпа? Не можете да се разделите с напуканата любима чаша за кафе? Ядете с криви вилици и извити лъжици, защото не искате да харчите пари за нови прибори за хранене?

Износените дъски за рязане, които вече миришат, напълно износените ножове и старите кутии за кафе и зърнени закуски – отървете се веднага от тези домашни грозотии.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *