Отчаян българин излезе с табела „Търся работа“ на улицата, помогнаха му

Мъж си намери работа и подслон след публикувана снимка с табела „Търся работа“ в социалните мрежи. Тя беше споделена 20 хиляди пъти. От утре мъжът започва работа.

Докато кара колело Пламен вижда човек с табела „търся си работа“ до метростанция Г. М Димитров. Спира се и след разговор с мъжа решава да му помогне с пост във фейсбук и да му потърси работа и жилище, защото човекът е и без дом.

„Каза, че спи на строеж до метростанцията от две седмици. Работил е много неща, умее много неща. Дърводелец, бояджия, овчар. Обикалял София. Каза, че няма сили да обикаля вече. Извадил табелката накрая и стои на светофара, където минават много коли“, разказа Пламен Петков.

Отзвукът е неочакван – само за ден снимката е споделена от 20 хиляди души, предаде Bulgaria ON AIR. Стотици хора пишат коментари с предложения за помощ. Един от тях е Васил.

„Намерих човека в един строеж. Грижеше се за неговия таралеж и куче и просто позвънихме от моя телефон на хората, които си бяха оставили координатите във фейсбук. За щастие, нещата се решиха за не повече от 15-20 минути. Днес имаше интервю за работа в 11 часа с подсигурено спане“, сподели той.

Още на следващата сутрин Божидар има среща с Габриела. Тя и семейството ѝ решават да му гласуват доверие и го наемат като портиер и градинар на частен имот.

„Някак си си помогнахме взаимно с Божидар, защото и аз търсих човек с такъв профил и такива умения за работа, така че нещата се напаснаха. Безвъзмездно му се предоставя жилището, може да го ползва, режийните му са поети“, посочи новият работодател на мъжа.

Божидар не е приел финансовата помощ. Казал, че ще изработи всяка стотинка. А според Пламен и Габриела доброто се крие навсякъде, стига да успеем да го видим.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *