Отрязаните кандидати да купят или наемат общински терен около хижа „Гоце Делчев” провалиха обществена поръчка за снегопочистването на пътя до Добринище

Отрязаните кандидати да купят или наемат общински терен около хижа „Гоце Делчев” провалиха обществена поръчка за снегопочистването на пътя до Добринище

Общинският път гр. Добринище – хижа „Гоце Делчев“ остава без зимното поддържане, след като единственият кандидат се скри в хода на процедурата и комисията по избор на снегопочистваща фирма бе принудена да го отстрани.

Става въпрос за „Ди ес ел ем“ ООД с управители Божидар Николов и Захари Шопов, която е регистрирана чак в Приморие.

Фирмата подала документи за участие в указания срок, при проверката им на 22 декември 2023 г. комисията открила някои пропуски и дала 5-дневен срок за набавянето на липсващата документация, но изненадващо собствениците на дружеството не върнали никакъв отговор.

Независимо че е със седалище на морето, дружеството всъщност има открити интереси в района. Миналата година то например си хареса общински терен в местността Логовете около хижа „Гоце Делчев“ и по едно и също време с две различни фирми Николов и Шопов атакуваха община Банско с молба за купуване на имота /подадена от регистрираната в Шумен „БС Инвест 1“ ООД/ и за сключване на договор за същия имот  /подадена от „Ди Ес Ел Ем“ ООД/. Поради наложения мораториум за всякакви сделки с имоти в местността Логовете до изготвяне на общ устройствен план за местността съветниците обаче отрязаха и двете фирми. Собствениците им обаче имат дискотека в Банско и от доста време се говори, че искат да купят лифта в Добринище, едноименния хотел и хижите „Безбог“ и „Гоце Делчев“.

Не е ясно защо дружеството се е отказало в последния момент да чисти пътя от Добринище за  хижа „Гоце Делчев“, но в планината тепърва се очакват тази зима снеговалежи, затова общината планира спешно да обяви нова обществена поръчка специално за този участък.

Другите 2 обособени позиции за зимното почистване на община Банско  си намериха изпълнители, въпреки че и за тях имаше само по 1 кандидат.

За зимното поддържане и снегопочистване на общинските пътища от с. Места за Гостун, Обидим, Кремен и Осеново през с. Филипово се класира „ЮСИ-65“ ООД на Юсеин Туталъ от с. Филипово, а почистването на пътя гр. Банско – м. Шилигарника – м. Бъндеришка поляна се поема от софийската „ПСТ Груп“ ЕАД с членове на СД Емил Аргиров, Явор Ачев и Иван Досев.  Туталъ ще чисти срещу 109 000 лв. без ДДС, а договорът на софиянците е за 19 999 лв.

Общата прогнозна стойност на трите обособени позиции беше 145 000 лв. без ДДС./Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *