Отново отварят още едно ковид отделение в МБАЛ – Благоевград

„Забелязва се плавното покачване не само на заразените с COVID-19, но и на хоспитализираните в болничните заведения. Благоевградската болница поема по-тежките случаи от Разлог и Банско. Двете отделения – инфекциозно и вътрешно, са почти запълнени. От вчера отделение „Уши, нос, гърло“ отново е в готовност да приема болни. Персоналът на болницата вече има сериозен опит в борбата с коронавируса“ – заяви д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград в здравния час на предаването „Днес“. По думите му кислородната инсталация е подобрена и е налична  във всички отделения.  Голяма част от лекарите са преминали през COVID-19, с малки изключения – всички са имунизирани.

Болничният шеф прогнозира още увеличение на болните след отварянето на ресторантите, но изрази надежда, че ваксинационния процес ще помогне.

На този етап в благоевградската болница не се предвиждат безплатни прегледи за пост-ковид синдром, каквито се провеждат в някои болници в страната – уточни д-р Огнян Митев, директор на най-голямата болница в Югозапада.

 

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *