Отнеха книжката на министър на финансите

Отнеха книжката на министър на финансите

Австрийският министър на финансите Магнус Брунер бе лишен от шофьорска книжка за срок от един месец, след като бе хванат да шофира с превишена скорост, седнал зад волана на служебния си автомобил. Това съобщи Ройтерс, като се позова на изявление на оглавяваното от Брунер ведомство.

51-годишният министър управлявал служебно BMW с повече от 50 километра в час над разрешената скорост от 80 км/ч и бил спрян от полицията. Нарушението било извършено миналата събота сутрин близо до западния град Дорнбирн в родната на Брунер провинция Форарлберг.

“На път за частна среща министърът на финансите Магнус Брунер не е забелязал временното ограничение на скоростта”, се казва в изявлението на австрийското финансово ведомство, но без да се посочва точно с каква скорост е шофирал министърът. Съобщението на министерството бе пуснато, след като местни медии разгласиха за провинението на политика.

“Министърът на финансите съжалява за този инцидент и се извинява за него”, допълва ведомството.

Въпреки че австрийските министри разполагат с шофьори, които да ги возят за официални срещи, те имат право да шофират служебните си автомобили за лични цели.

Едномесечно отнемане на свидетелството за управление на МПС е наказанието за превишаване на разрешената скорост с повече от 50 км/ч в Австрия, освен в рамките на населените места, където то се прилага за превишаване на скоростта с над 40 км/ч.

Това не е първото произшествие на Брунер, свързано с движението по пътищата. Преди една година той бе откаран в болница с травма на главата след инцидент с електрически скутер във Виена, който по думите му е бил причинен от него, тъй като не обърнал достатъчно внимание при завой./trud.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *