Отменят резервации за ски в Банско заради коронавируса

Отменят резервации за ски в Банско заради коронавируса

Резултат с изображение за „банско ски“

Страхът от коронавирус вече се отразява на туристическия бизнес в курорта Банско. Най-сериозен отлив има на резервации на туристи от Израел, твърдят местни хотелиери. Има отказани ваканции и от групи от Западна Европа, но те са все още малко. Само след два дни се очаква голяма група от Великобритания да пристигне в Банско за едноседмична ваканция, съобщава кмета.бг

Засега са минимални отложените резервации от българските туристи. От туристичекия бранш признаха, че има спад и в записванията за летния сезон. Ситуацията е безпрецедентна, затова се очаква още повече хотели да затворят врати до края на този месец и да отворят чак през декември, тъй като няма достатъчно посетители.

Летният сезон започва чак след три месеца, най-критични ще са за туристическия бизнес в града под Тодорка април и май. Другият проблем за туризма е отлагането на редица ски състезания – на дипломатите в България, за деца и за ветерани, както и стартове за ски елита на страната ни. Това със сигурност ще доведе до отлив на гости в Банско, тъй като подобни състезания винаги водят и туристи в курорта. В същото време зимният сезон ще продължи до 20 април. Концесионерът няма как да затвори по-рано лифта и съоръженията, тъй като има хора, закупили сезонни карти. „Важно за нас бе и организирането на лагери за ски състезатели в града ни, които също са отменени. Това пак е удар по хотелиерския и ресторантьорския бизнес”, споделят представители на туристическия бранш.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *