Отиде си големият шампион в ски скока Сотир Сотиров

Отиде си големият шампион в ски скока Сотир Сотиров

Още една голяма загуба за страната ни. От Българската федерация по ски съобщиха, че на 28 ноември 2020 си е отишъл Сотир Захариев Сотиров.

Майстор на спорта, 5-кратен републикански шампион по ски скок, двукратен републикански шампион по хандбал с отбора на ВИФ, треньор и общественик.

 

 

Сотир е ярък представител на изчезващ вид всестранно развити спортисти – в родния Самоков започва да се занимава с алпийски ски на 14 години, като 20 годишен студент във ВИФ открива любовта си към летенето. Като ски скачач е шампион на България за 1963, 1965, 1966, 1968 и 1969 година. Четирикратен носител на купата на вестник „Отечествен фронт“. След дипломирането си във ВИФ става и треньор, има принос за развитието на спорта в Самоков във всички поколения самоковски скачачи.

Заедно с братята си Георги и Боян участва в изграждането на шанците в Самоков и Боровец.

Нека да си спомняме с усмивка за Сотир Сотиров – личност, оставила дълбок отпечатък в развитието на ски спорта и в сърцата на хората, които го познават.

Църковната служба ще се състои на 02.12.2020 год. от 13:00 часа в Митрополитската църква „Успение на Св. Богородица“ в Самоков, близо до дома, в който е израсъл.

 

Petel.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *