Отвори платформата за почивки със субсидия до 300 евро в Гърция

Отвори платформата за почивки със субсидия до 300 евро в Гърция

За заявленията относно Северна Евия – Самос не се предвижда критерий за доходи, като единственото условие е подаването на данъчна декларация за 2021 г.

Програмата North Evia – Samos Pass беше отворена по обяд в четвъртък чрез vouchers.gov.gr, в която заинтересованите могат да кандидатстват за субсидия до 300 евро за ваканции в северна Евия и Самос. Това е платформата, чиято цел е да подпомага финансово туристическата дейност в конкретните райони.

Около 32 000 кандидати ще могат да получат цифрова дебитна карта като стимул за посещение на двата региона, стимулирайки местния туризъм. За кандидатстванията за Северна Евия – Самос не е предвиден критерий за доходи, а единственото условие е подаване на данъчна декларация за 2021 г.

Както съобщи заместник-министърът отговарящ за държавната помощ и възстановяване от природни бедствия, Христос Триандопулос, след публикуването в Официален вестник на съответното съвместно министерско решение, с новото действие всеки бенефициент ще има на свое разположение цифрова дебитна карта, за да я използва за разходи за настаняване, кетъринг и местен транспорт по време на ваканцията си в Северна Евия или Самос.

Сумата на дебитната карта за м. юли е 150 евро за Северна Евия и 300 евро за Самос. За месец август съответните суми са 100 евро и 200 евро.

По програмата могат да кандидатстват всички пълнолетни жители на Гърция за данъчната 2020 година, без критерии за доходи.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.