Оперният фестивал категорично и недвусмислено утвърди Банско по класически начин като фестивална столица на България

В последните дни на август Банско Опера Фест 2020 представи „Хубавата Елена“ и „Чаплин“ под открито небе.
Суперлативите за постановките са излишни, защото присъствието на многобройната и благодарна за преживяването публика беше доказателство за стойността на представленията. А продукциите на Държавна опера Варна, показани на единадесетия оперен фестивал в Банско, са наистина забележителни.
Изящната музика на Жак Офенбах в оперетата „Хубавата Елена“ завладя публиката, а блестящият глас и красота на Лилия Илиева, в ролята на Елена, покори всички. Постановката е на доайена на оперетното изкуство у нас проф. Светозар Донев, хореограф е Анна Донева, сценограф Иван Токаджиев, костюмограф Ана-Мария Токаджиева, а оркестърът свири под палката на диригента Стефан Бояджиев.
Дълбоко вълнуващ, трогващ и красив разказ за „малкия човек” и живота на великия Чарли Чаплин беше представен пред публиката в Банско с мюзикъла „Чаплин” под режисурата на Борис Панкин и Мариан Бачев в главната роля.
Премиерата на мюзикъла „Чаплин“ за европейска публика се състоя това лято във Варна, а само месец по-късно дойде на сцената на Банско Опера Фест. Мюзикълът е създаден по либретото на Томас Мийхънт, а музиката е на Крис Къртис, преведен е изцяло на български език.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *