Опасно свлачище захапа Бобов дол

Опасно свлачище захапа Бобов дол

Активизирало се от снега и дъждовете опасно свлачище край Бобов дол заплашва няколко панелни блока в града и част от сградата на затвора, съобщи БНР.

Свлачището е с фронт от около 100 метра. При дъждовете през есента и топящия се сега сняг то се е активизирало. Това застрашава няколко панелни блока в квартал “Еверест”, основния довеждащ водопровод за Бобов дол, както и част от сградите на затвора в града, където са правени частични укрепвания, но те не дават ефект. Необходимо е спешно укрепване, каза кметицата на града Елза Величкова.

Със ситуацията е запознат и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която преди дни беше в Бобов дол по друг повод, каза кметицата.

“Там се свлича земната маса и има опасност и за блоковете, които са отгоре, и за водопровода, който минава от там, и за затвора, който е отдолу под него, така че аз затова си позволих да занимавам министърката като беше в Мламово.

Каза да си подготвим документите, да си ги пуснем. Помолих я за съдействие. Предполагам, че ще трябват доста пари. Голямо свлачище е и е опасно”, поясни Елза Величкова.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *