Анонси

ОИК в Благоевград заседава следващата седмица по казуса с кмета Румен Томов

Общинската избирателна комисия ще заседава във вторник, следваща седмица от 18:00 часа, по казуса с кмета на Благоевград Румен Томов, съобщава БНТ.

До Общинска избирателна комисия е са изпратени решенията на Административния съд в Благоевград и Върховния административен съд, които са влезли в сила и се посочва, че правомощията на Румен Томов като кмет трябва да бъдат прекратени.

Мотивът на магистратите е, че Томов не е спазил Законът за местната власт и местното самоуправление. Решението на ВАС не подлежи на обжалване.

На заседанието във вторник Общинската избирателна комисия трябва да гласува отстраняването на Румен Томов. След това предстои Общинският съвет да излъчи временно изпълняващ длъжността кмет и Президентът на Република България да насрочи дата за провеждането на нови кметски избори.

Мястото на провеждане на заседанието на ОИК- Благоевград и мерките, ще бъдат съгласувани с препоръките на Националния оперативен щаб, с цел опазване на живота и здравето на членовете на общинската избирателна комисии.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *