Оздравял от коронавирус у нас разкри колко тежко е заболяването

Оздравял от коронавирус у нас разкри колко тежко е заболяването

Лекарката, заразена с коронавирус, която се лекува във Военномедицинската академия, сподели как протича болестта. Тя е на 62-години и беше една от първите обявени случаи на Ковид-19 у нас.

В предаването „Лице в лице“ по Бтв тя каза, че тежкият период е преминал в рамките на 19 дни.

„Нека надеждата за добри вести не ни напуска“

„Нека не забравя да благодаря на хората в клиниката по Инфекциозни болести на ВМА, на проф. Мутафчийски, на д-р Кантържиев и д-р Плочев, които организираха вземането на първата проба и поставянето на диагноза“, заяви пациентката.

От разказа й стана ясно, че тя е била тествана заради това, че е пътувала в чужбина и е имала леко неразположение.

„Ковид-19 е многолико заболяване, което изненадва организма всеки ден. Преминах през много етапи“, разкри още докторката.

Повишаване на кръвно, проява на хипертония, нарушаване на сърдечния ритъм, болки с стомаха са част от ефектите на коронавируса.

„Следващото нещо обрив, половината устна кухня, прилича много на афти , но не е афти, отделно има афти. Болки в червата, назална конгестия. Характеристиката на протичане е като простудно заболяване, но е тревожно“, обясни още един от първите заразени у нас.

„Подобни усещания аз никога не съм имала. Стресът е огромен“, допълни тя.

„Лекувам се с витамини, антиоксиданти. Много обсъждахме приема на Плакенил, но тъй-като нямам тежката оптиматика, решихме да изчакам моят организъм да се пребори. Вчера вече имах изработени антитела“, разказа докторката.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.