Ограниченията за пътници се променят от понеделник в Гърция

Ограниченията за пътници се променят от понеделник в Гърция

Нови лимити за пътници, таксита и камиони ще влязат в сила от понеделник, според Министерството на инфраструктурата и транспорта.

В съобщението се подчертава, че до двама (2) пътника в допълнение към водача на превозното средство, ще могат да се качват от понеделник, 25 януари от 06:00 в обществени превозни средства и частни автомобили.

Според новото съвместно министерско решение „Спешни мерки за защита на общественото здраве от риска от по-нататъшно разпространение на коронавируса COVID-19“, публикувано в събота, 23 януари 2021 г., превишаването на броя разрешени пътници е разрешен само в два случая, ако пътникът в превозното средство придружава непълнолетни деца и лице, което се нуждае от помощ от втори пътник, за да пътува.

В допълнение, от същия ден и час, до трима (3) души плюс шофьора ще имат право да се возят в смесени превозни средства тип VAN. Превишаването на лимита за пътници е разрешено само ако превозното средство превозва непълнолетни деца, чийто престой у дома под наблюдение на възрастен е невъзможен.

Припомня се, че все още е валидно, учениците, които са обслужвани от таксита в извънградски райони, за пристигане до училището, имат право да пътуват до четирима (4) души, след представяне на съответно удостоверение от директора на училището.

Разпоредбите в Държавен вестник можете да прочетете тук.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *