Обявиха официално имената на първите 8 души, които ще бъдат ваксинирани срещу Ковид у нас

Обявиха официално имената на първите 8 души, които ще бъдат ваксинирани срещу Ковид у нас

Министерството на здравеопазването изнесе официална информация относно старта на ваксинирането против Ковид 19 утре. 

 

 

 

Първите градове, където това ще се случи, са София, Пловдив и Бургас, като ваксинациите ще преминат при следния график: В 10.00 ч. ваксинация ще се извърши в УМБАЛ „Света Анна“ в София. Първият ваксиниран българин ще е министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

След него срещу коронавирусна инфекция ще се имунизират д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на лечебното заведение и понастоящем ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, медицинска сестра в КАИЛ.

В Пловдив:

В 10.00 ч. в УМБАЛ „Свети Георги“ първите имунизации срещу COVID-19 ще бъдат направени на: Д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, Райна Тодовичина, медицинска сестра с 48-годишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по Спешна медицина към болницата, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звено „Вътрешни болести“ към същото отделение.

В Бургас:

В 10.00 ч. в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ в сградата на УМБАЛ – Бургас първата имунизация срещу COVID-19 ще бъде направена на Златина Парушева, медицинска сестра с 40-годишен стаж. Парушева е на 59 г., като последните 10 години работи в Спешното отделение на болницата. От първия ден на разкриване на триажната зона тя е в графика. След нея ще се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев, който от 4 години работи в ОАИЛ, като специализира анестезиология и реанимация. От самото начало на пандемията работи с COVID пациенти.

 

Petel.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.