Общинските бюджети за 2021 година са съобразени с пандемията от COVID-19

Пандемията е причина общините да бъдат натоварени с изпълнението на допълнителни задачи. Това влияе върху финансирането на най-важните дейности.

До края на миналия месец общинските съвети приеха общинските бюджети за тази година. Всички общини получиха повече средства за изпълнението на задачите в образованието и здравеопазването. Заради изпълнението на допълнителните задачи от общините е възможно част от тях да имат проблеми във финансирането на инфраструктурните проекти. Те засягат състоянието на пътищата и улиците в населените места и необходимостта от спешни ремонти. Тези проблеми по принцип се имат предвид при определянето на средствата, необходими за това.

В момента се работи по определянето на финансовата рамка на общинските бюджети и за 2022-ра година. Надеждата е, че тогава няма да има необходимост от решаването на най-важните въпроси, свързани с финансирането. Това подчерта в разговор за Радио Благоевград Даниела Ушатова – ръководител екип „Местни политики и финанси“ в Националното сдружение на общините.

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *