Община Симитли спечели нов социален проект

Община Симитли спечели нов социален проект

Община Симитли спечели нов социален проект с наименование „Разширяване обхвата на учебни и рехабилитационни дейности, чрез ново допълнително обзавеждане и оборудване на ЦСРИ-гр.Симитли“.

Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика ще отпусне на община Симитли 35 802,67 лева за закупуване на ново оборудване и обзавеждане, с цел разширяване обхвата от рехабилитационни и учебни дейности, които да се провеждат в Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Симитли.

Основната цел на проекта е да бъде предоставена качестевна социална услуга, която да кореспондира с индивидуалните потребности на ползвателите, като задоволи максимално техните възможности за справяне с трудностите, свързани с тяхната реинтеграция.

Чрез осигуряване на допълнително обзавеждане и оборудване, ще се разшири спектъра от предоставяните социални услуги в ЦСРИ и ще се задоволи индивидуалните потребности на ползвателите, с акцент върху подобряване на общото физическо състояние, правенция на заболяванията и повишаване на информационно образователната им култура. Ще се улесни достъпа до рехабилитация и подкрепа за социално включване на повече деца и младежи с увреждания и възрастни от общността.

Предвидено е да бъдат закупени специализирани терапевтични уреди за подобряване на двигателната активност, както и компютърна техника за обучителна и образователна подкрепа за социално включване.

Срокът за изпълнение е до 30.11.2020г. Общината ще дофинансира дейностите с 6 819,56лв., като общата стойност на проектае 42 622,23 лева. Предстои да бъде проведена процедура за избор на изпълнител.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *