Община Симитли бе домакин на Кулинарния празник „Симитли среща Логодаж“

 Hа площад „Септември“ в Симитли се проведе истински кулинарен празник, който събра жители и гости от околните села от община Симитли и община Благоевград.

В рамките на събитието гостоприемните домакини от община Симитли приготвиха с много любов и майсторство жътварски таратор, питки, баницибаклава, толумбички и още много невероятни кулинарни предложения.

Гостуващите баби от село Краище и село Логодаж приготвиха вкусни традиционни ястия, сред които пърженица с извара, качамак с пръжки, вкусна питка и сладкиши.

Ароматът на прясно изпечена храна привлече много хора,  които с удоволствие я опитаха, като се потопиха в атмосферата на българското кухня. Въпреки високите температури всички се хванаха на хоро и се веселиха от сърце.

Община Симитли изказва своята благодарност на всички,  които се включиха в организацията на това прекрасно събитие и споделиха своите кулинарни умения и рецепти с публиката.

Гостите от съседните села Краище и Логодаж, заедно с домакините си взеха довиждане, изпълнени и заредени с положителни емоции, обещавайки си да се срещнат отново.

На празника присъстваха жители на двете общини, зам.-кметът на община Симитли Елеонора Гаврилова, служители от общинска администрация и гости на Симитли.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *