Община Сандански отбеляза 24 май

24 май е ден, който трогва и вълнува всики нас! Кой събужда у нас спомени и чувства на гордост и признателност към нашето минало, настояще и бъдеще.

С тържественост, макар и при спазване на противоепидемични мерки, Община Сандански отбеляза един от най-хубавите български празници. Празничинят ден бе открит от Общински духов оркестър и Мажоретен състав.

Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов, минути преди да награди всички заслужили учители, ученици и културни дейци, поздрави просветителите и съвременните будители на знание и наука, култура и духовност.

За отлични постижения и успехи на международни, национални и областни състезания, кметът Атанас Стоянов награди ученици от всички училища в Община Сандански. За успехите на учениците и за принос в образователното дело бяха наградени и заслужили учители в училищата и детските градина на Община Сандански.

На церемонията по награждаването, получиха своите награди и победителите в конкурса на Община Сандански – „Родна реч, омайна, сладка“, които със своите видеорецитали показаха талант и любов към българското слово.

За принос в съхраняване на духовното и културно наследство бе отличено и НЧ „Отец Паисий-1919“, град Сандански. Творците Иван Гоцев и Румен Божинов също бяха наградени за своя принос в развитието на изкуството. А за заслуги в областта на писателското изкуство бе наградена Катя Ерменкова.

С плакети бяха отличени ръководителите на ТС „Празник“, Общински духов оркестър и Фондация „Леб и вино“ за годишнините, които тази година имат.

Със своите звънливи гласове ВГ „Звънче“ поздравиха всички учители, ученици просветители по повод празничния 24 май!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *