Община Разлог прие строги мерки срещу заплахата от коронавирус, вижте ги!

Резултат с изображение за „ОБЩИНА РАЗЛОГ ПРОВЕДЕ РАЗШИРЕНО ЗАСЕДАНИЕ, ВЪВ ВРЪЗКА С ВИРУСА COVID-19“

Кметът на Община Разлог, като председател на Общинския Кризисен щаб, свика спешно заседание относно разглеждането на превантивни и предпазни мерки за настъпилия на територията на България вирус COVID-19. На срещата присъстваха инж. Красимир Герчев – председател на Общинския Кризисен щаб, зам. председател – д-р Татяна Джупанова – представител на РЗИ Разлог и членовете д-р Велев – управител на МБАЛ Разлог и главен инспектор Христо Арнаудов – началник на РУ-Разлог, инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет по соц. дейности на Община Разлог. Присъстваха още д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – Разлог, Димитър Крънчев – секретар на Община Разлог, кметове по населени места, представители на институции и други.

На заседанието тази сутрин, което се проведе в Общинска администрация бяха уточнени важни въпроси свързани с вземането на превантивни мерки.

Община Разлог апелира:

1. По предписание на РЗИ, съмнително болните да се обръщат по телефона към личните си лекари, за да се избегне пряк контакт със заразени хора в болницата. Ако болният проявява симптоми на коронавирус, следва незабавно да се потърси помощ на телефон на 112, след което ще бъде предоставено специално приспособено легло в линейка, с която болния да бъде транспортиран към инфекциозните отделения в градовете Благоевград и Гоце Делчев.

2. С цел ограничаване на вируса COVID-19, като превантивна мярка, да се ползват електронни услуги, да се подават електронни заявления на сайта на Община Разлог http://razlog.bg/, раздел Административни услуги или на ел. поща ob_info@bcmesta.bg и да се плащат дължими данъци и такси – по банков път, чрез ПОС терминали, чрез пощата и други, с цел избягване пряк контакт.

Под особено внимание ще бъдат всички пенсионерски клубове, ОП „Домашен социален патронаж” – гр. Разлог, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Блян” -гр. Разлог, Дом за стари хора – г Разлог, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – гр.Разлог и други, като ще се осигури дезинфекция на помещенията и маски за персонала.

В детските градини на цялата територия на Община Разлог, всяка сутрин ще се измерва температурата на всички деца постъпващи в учебното заведение, също така ще се ограничи достъпа на родители.

Във връзка с издадената заповед от министърът на здравеопазването Кирил Ананиев , Община Разлог взима следните мерки:

1.Преустановяват се посещенията на културни мероприятия
2.Спортните мероприятия да се провеждат без публика
3. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;
4.На регионалните здравни инспекции е разпоредено да създадат организация съвместно с лечебните заведения за осигуряване на леглови резерв, както и за организация на работа на медицинския персонал.

Кмета на Община Разлог призова жителите към отговорно поведение, спазване на превантивните мерки и препоръките на лекарите и експертите на Регионална Здравна Инспекция.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *