Община Петрич пусна WiFi без пари на гара, пазар и площади в 5 села

Община Петрич пусна WiFi без пари на гара, пазар и площади в 5 села

Свободна WiFi мрeжа има в 13 зони на община Петрич, която бе одобрена за включване в европейската инициатива WiFi4EU и получи ваучер. Целта е да се подкрепят общините при инсталирането на точки за безжичен достъп в центрове на обществения живот. В тези зони има свободен достъп до интернет, съгласно параметрите на сключения договор и осигурено финансиране.

Това са градският площад, градският парк, градинката до жп гарата, площад „Македония“, общинският пазар, зала „Арена Петрич“, градинката на кв. „Дълбошница“, градинката до трите блока на ул. „Цар Борис III“, както и площадите в селата Първомай, Коларово, Кърналово, Марикостиново и Кавракирово. 30 МВ е гарантираната скорост и неограничен трафик на зоните с WiFi покритие, обезпечено е 100 метра кръгово покритие, с помощта на омни антена.

Всеки потребител може да се свърже след сканиране за безжични мрежи и избор на мрежа – Община Петрич. Това не изисква парола за достъп. Мрежата е тествана успешно, а при самия тест са се свързали над 70 потребители. Всички параметри на изградените WiFi зони са изпълнени съгласно условията на сключеното между Община Петрич и Изпълнителната агенция за иновации и мрежи (INEA) споразумение. Цената е 24 447,88 лева без ДДС.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *