Община Благоевград в готовност за поддържане на пътищата през зимния сезон

Община Благоевград в готовност за поддържане на пътищата през зимния сезон

Община Благоевград има абсолютна готовност за снегопочистване на уличната мрежа през предстоящия зимен сезон. Това стана ясно на заседание на Общински  съвет за намаляване на риска от бедствия и аварии. Срещата бе ръководена от кмета на Благоевград Илко Стоянов, а в нея взеха участие представители на компетентни институции на територията на общината.

В рамките на заседанието стана ясно, че снегопочистващата техника, с която разполагат фирмите за поддръжка на улиците в рамките на града, както и на третокласната и четвъртокласната пътна мрежа, е преминала технически преглед и е в изправност.

Освен това са осигурени и необходимите материали, с които да бъде обезпечено нормалното придвижване на пешеходци и МПС, при влошаване на метеорологичните условия.

„Към момента общинска фирма „Биострой“ разполага с 200 т. сол и 50 куб.м. пясък, но в случай че се наложи имаме готовност да се снабдим с допълнителни материали“, коментира управителят инж. Васил Бачев. Той поясни, че има пространства в града, за които се ползват препарати, щадящи настилката, предвид че същата е новоположена.

По време на заседанието абсолютна готовност за зимното поддържане заявиха и от фирма „Стилстрой М“, която отговаря за четвъртокласната пътна мрежа и Областно пътно управление.

В рамките на срещата беше засегнат и въпроса за нерегламентираното паркиране, особено на по-тесните улици в града, което освен снегопочистването, възпрепятства и движението на автомобилите със специален режим на движение.

В тази връзка Община Благоевград апелира водачите на МПС да паркират автомобилите на определените за целта места, така че да не пречат на движението!

 

По време на заседанието единодушно беше приета и Общинска програма за намаляване риска от бедствия, която е публикуван на сайта www.blgmun.com . Приет бе също и План за защита при бедствия.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *