ОБЩИНА БАНСКО РЕАЛИЗИРА ИНВЕСТИЦИОННА ПРОГРАМА В МАКСИМАЛНИЯ ВЪЗМОЖЕН ОБЕМ

ОБЩИНА БАНСКО РЕАЛИЗИРА ИНВЕСТИЦИОННА ПРОГРАМА В МАКСИМАЛНИЯ ВЪЗМОЖЕН ОБЕМ

Финансовите ограничения заради наследените дългове и въведеното извънредно епидемиологично положение в страната ограничиха възможността за реализиране на всички инвестиционни намерения в Община Банско. Въпреки това, на територията на Банско и Добринище се изпълняват редица проекти, става ясно от доклада на заместник кмета Стойчо Баненски пред общинският съвет.

Вече са приключени ремонта на спортната площадка на улица „България” и рехабилитацията на улиците „Даме Груев”, „Елтепе” „Мингьо Тодев” и „Гладстоун”.
В процес на изграждане е улица „Найден Геров” с което южната част на града ще се свърже с пътя към град Гоце Делчев. Тя трябва да стане до края на 2020 година.

Започна изграждането на проект „Подобряване на енергийната ефективност на административни сгради на територията на община Банско, финансиран от ДФЗ.

Процес на изпълнение е и „Преустройство на част дворното пространство – спортна площадка във ПЛГ”. Спортното съоражение трябва да бъде готово в края на месец октомври.
Важен инфраструктурен проект, който предстои да стартира следващата седмица е изграждането на разделителна канализация на улица Глазне. Той ще продължи около 2 и половина месеца.

Рехабилитират се улиците „Глазне”, „Цар Симеон” и „България” по договор и финансиране по програмата за развитие на селските райони, но се налага редица дейности да бъдат дофинансирани от общината.

В Добринище е завършена рехабилитацията на улица „Георги Темелков” и в момента се изпълнява договор за рехабилитацията „Яне Сандански”, „Първи май”.
Финансовите ограничения не позволяват тази година да се работи по други улици в двете селища въпреки желанието поясни Стойчо Баненски.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *