Няма клиенти! Моловете намалиха работно си време

Няма клиенти! Моловете намалиха работно си време

Моловете намалиха работното си време. Основната причина е оскъдния клиентопоток откакто „за вход“ беше въведен зеления сертификат. Мол „Пловдив“, мол „Плаза“ и мол „Марково тепе“ вече са отворени за клиенти от 11 до 20 часа, като изключения са само хранителните вериги и ресторантите, разположени на територията им, предава „Марица“.

И трите големи търговски центрове в Пловдив вече имат медицински пунктове за бързи тестове. Резултатите им важат 48 часа и могат да се ползват за различни обекти, тъй като се вписват в националната здравна система.

Другият бизнес, който заповедта за зеления сертификат удари сериозно, отново разчита на доставки до дома и офиса. Това е единствения начин в ресторантите да се завъртят някакви обороти, след като РЗИ излезе със становище, че само клиенти с COVID-паспорти могат да сядат и в откритите градини. Заведение за бързо хранене в един от моловете дори обяви „нощна доставка“. Поръчки се приемат и изпълняват до 2 часа след полунощ.

За утре е насрочен поредния национален протест на ресторантьорите. В Пловдив той стартира в 15 часа на кръстовището на Чифте баня.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *