НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев получи две престижни награди

НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев получи две престижни награди

Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ е „Училище на годината“. Учителят Елена Търтова е сред любимите учители на Пиринско за изтеклата година, а учителят Божик Димитров – заслужил учител ветеран.

Призовите места са от осмото издание на конкурса на вестник „Струма“ „Любим учител 2020“, в който участваха голям брой училища и учители от областта.

Поради пандемичната обстановка в страната официалното награждаване се проведе в сградата на Общинската администрация в Гоце Делчев, където ресорният заместник-кмет Саид Иброш връчи грамотите и плакетите на директора на професионалната гимназия г-жа Мария Георгиева и двамата учители, удостоени с индивидуални награди – Божик Димитров и Елена Търтова.

Дългогодишният учител по френски език Божик Димитров получи почетна грамота „Заслужил учител ветеран“. Божик Димитров е бивш член на педагогическия колектив на ПМГ „Яне Сандански“. Целият си над 40-годишен педагогичски стаж, г-н Димитров е посветил в неврокопската елитна гимназия в Гоце Делчев.

 

„Училище на годината“ – I място,  и „Любим учител в Пиринско“ – II място,  са новите престижни награди, записани в историята на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“, които ще красят Стената на славата в неврокопското учебно заведение.

Второто място в областния конкурс „Любим учител“ зае главен учител и преподавател по български език и литература Елена Търтова.

За НПГ „Димитър Талев“ наградата „Училище на годината“ е признание за модерното и висококачествено образование, което се реализира в професионалната гимназия и което непрекъснато се обновява и обогатява с най-съвременните и продуктивни методи и техники на преподаване. А наградата „ Любим учител“ е оценка за позитивния и креативен диалог между учители-ученици-родители.

Ръководството и колективът на НПГ „Димитър Талев“ посвещават наградата „Училище на годината“ посмъртно на дългогодишния, незабравим за всички, достоен учител и прекрасен колега Василка Кирева, заместник-директор на НПГ „Димитър Талев“, която почина през тази пролет.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *