Нощният труд скача от 25 на 91 стотинки на час

Нощният труд скача от 25 на 91 стотинки на час

Увеличение на надницата за нощен труд. Допълнителното заплащане на час да бъде увеличено на 0,15% от минималната работна заплата, което прави 91 стотинки, предаде БНТ.

Такова предложение ще внесе правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Социалния министър Деница Сачева счита, че предложението отговаря на исканията на протестиращите медицински сестри за по-добро възнаграждение за нощния труд.

Сега възнаграждението е в размер на 25 стотинки. Новото увеличение е съобразено с размера на минималната работна заплата, която от тази година е в размер на 610 лева.

По отношение на исканията например за нощен труд, току що мисля, че вече ние дадохме един от отговорите. Тези преговори се водят не защото отвън има протестиращи. Това са съзнателни преговори, които се водят от години наред.

Всичко това се прави да се намери наистина балансът между всички, които работят и всички, които работят в здравеопазването. По отношение на други искания, които имаше в предложеното споразумение от медицинските специалисти, и в петък ние ви обяснихме, че част от исканията са такива, че те не могат да бъдат изпълнени, заяви Сачева.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *