26 февруари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Нов Център за бездомни кучета ще бъде изграден край Благоевград

„Нов приют за бездомни животни към Фондация „Център Оскар и Лора-2019“ ще бъде изграден догодина в землището на благоевградското село Логодаж“ – съобщи за Радио Благоевград управителят на Фондацията Бойко Гренцке.

Преди 18 години, Бойко изгражда първия си Приют за бездомни животни, наречен „Център за временно пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“- Благоевград. Мечтата му е да бъде изграден втори подобен Център, но вече към учредената миналата година едноименна фондация. В момента, в приюта край Зелен дол, се обгрижват около 80  кучета, всичките са обезпаразитени, ваксинирани и нахранени.

За изграждането на новия приют Бойко Гренце разчита, както и досега, на добрите хора, които не спират да му помагат.

„Благодарение на добрите хора вече имаме и автомобил, с който идвам всеки ден да обгрижвам животните. Колата я кара едно момче от приюта, което ми помага, когато той не може, идвам и с таксита. Правя всичко възможно, имам приятели, които ми помагат и за този ангажимент. Има хора, които ми помагат и в Центъра, това са бивши възпитаници на Дома за сираци, които ме познават, на тях им подсигурявам по 5 лева на час или два, в зависимост от работата. По този начин ги уча на хуманно отношение към животните“ – сподели Бойко Гренце.

Вторият център, който той мечтае за изгради, ще се намира в землището на благоевградското село Логодаж, където вече има закупен парцел. Предстои да бъдат изградени помещения за животните – клетки, навеси, ограда, сондаж за водопровод и помещения за майки с малки кученца. Бойко се надява догодина Центърът да бъде готов, затова приканва всички, които биха могли да му помогнат да го направят, като се свържат с него на Фейсбук страницата на Фондация „Център Оскар и Лора-2019“ или на Центъра за временно пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“ – Благоевград.

„Благодаря на всички, че до момента, заради Вашата подкрепа, съм такъв добър човек и продължаваме да се борим напред. Искам да се похваля, че от началото на годината досега, имаме осиновени над 30 бездомни кучета, повечето в Европейската общност – Дания, Швеция и други. Чужденците са по-склонни да осиновяват животни, отколкото българите“ – коментира още Бойко Гренцке.

Любопитен факт е, че вече 33 – годишният млад мъж, е израснал в Домове за сираци, два пъти е осиновяван, но и два пъти е изоставян от осиновителите си.

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *