Нов тест открива антитела в Италия

Нов тест открива антитела в Италия

Италианският професор педиатър Джан Винченцо Дзукоти от миланската болница “Сако” експериментира с нов тест за откриване на антитела IgG. Той се прави с помощта на специална попивателна хартия, която филтрира органичните течности и регистрира присъствието на антителата, пише 24 часа.

Проф. Дзукоти казва пред в. “Ла Верита”, че тестът е бърз и лесен. В основата му стои т.нар. тест на Гътри, който се използва при всички новородени преди изписване. Прави се чрез капка кръв от петата им, за да се изследва метаболитната им система. Дзукоти и екипът му използват от лятото същото картонче и апаратура, за да проверят наличието на антитела IgG.

Така се разбира дали човек е бил заразен и след това е развил антитела. Тези хора могат да се движат свободно и да водят социален живот.

Чувствителността на теста е над 97%. Прави се лесно, с убождане на пръста на ръката, а после капката кръв се поставя върху специална абсорбираща хартия. До 4 часа се знае резултатът. Един тест струва 4 евро, но ако се купуват големи количества, може да струва и 1 евро. В Милано над 6000 ученици и 5000 медици са били изследвани по този начин.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *