Нов творчески екип в ансамбъл „Пирин“

Нов творчески екип в ансамбъл „Пирин“

Новият директор представи колектива, който ще се включи в емблематичния за града ансамбъл „Пирин“. Новият творчески екип включва позицията „Ръководител на танцов състав“, а това ще бъде доц. Георги Гаров, доцент по „Българска народна хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски”, ръководител на катедрата, автор на много танцови произведения, дългогодишен артист и солист в ансамбъл „ Пирин“. Много негови произведения вече са част от програмите на ансамбъла.

Още една позиция в танцовия състав, която също има ръководни функции, поема Мартин Влахов, който ще бъде „Танцьор и балет майстор“. Дългогодишен артист и солист, ръководител на много танцови формации в Благоевград и региона. Бил е преподавател в катедра „Българска народна хореография“. Неговата работа ще бъде свързана с подгряването на състава, с екзерсис и чисто техническото изчистване на танцовата лексика и композиция.

Позицията „Ръководител на хоров състав“ ще заеме Инна Диловска, млад и обещаващ професионалист, завършила дирижиране при маестро Пламен Джуров, на която предстои защита на научна и образователна степен „доктор“ в Национална Музикална Акaдемия „Проф. Панчо Владигеров“. Работила като асистент, диригент в хорове и е била част от много творчески състави. Концерт майсторът Лъчезар Стаматов е оркестрант, солист и  дългогодишен артист в ансамбъл „Пирин“ със солидно образование и с добри технически възможности.

С пожелания за бъдещи успехи, както индивидуални така и съвместни, надграждане на традициите, които има ансамбъл „Пирин“ и весело посрещане на празниците приключи срещата.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.