Нов голям пожар пламна призори в Гърция

Нов голям пожар пламна призори в Гърция

Голям пожар е избухнал на разсъмване в района на град Каристос в южната част на гръцкия остров Евбея, съобщи АНА-МПА. Дадено е нареждане за превантивна евакуация на две населени места.

В района действат 46 пожарникари с 20 пожарни коли, 1 военна част, а от въздуха участват 3 самолета и 2 хеликоптера. В района се намират един спасителен кораб, един частен плавателен съд и два пътнически кораба, които са в готовност да окажат съдействие, ако се наложи, допълни БТА.

Продължават операциите за потушаване и на други пожари в Гърция. За тях оказват съдействие и чуждестранните противопожарни екипи, предоставени по европейския механизъм за гражданска защита, гръцката армия и доброволци.

В района на пожара, който избухна на 16 август в района на Вилия, област Атика, продължават да действат почти 300 пожарникари с 98 пожарни коли. Сред тях с огъня се борят 61 пожарникари от Румъния. В цялата страна противопожарните служби са в готовност, като се извършват полети за въздушно наблюдение, както и смесени патрули на противопожарните, полицейските и военните сили.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *