„Нов бежански център в Благоевград“ – така членове на СИК – Разлог описват организацията около изборите

„Нов бежански център в Благоевград“ – така членове на СИК – Разлог описват организацията около изборите

„Бай Ганьо прави избори“ и „Нов бежански център в Благоевград“ – така членове на СИК от Разлог описват накратко апокалиптичната картина с хора, които са принудени да чакат с часове в автобуси, на открито или затворени в зали, докато стоят до чували с бюлетини и протоколи.
Много от тях днес са пропуснали да отидат на работа, наложило се е да търсят кой да се грижи за децата им, а има и такива, които страдат от хронични заболявания и се нуждаят от специфична храна и приемане на медикаменти.
Преди това много от членовете на СИК стояха в автобуси в двора на една от автогарите в Разлог, където, охранявани от полиция не можеха да отидат за храна, вода или др.
Кметът на Разлог инж. Герчев изрази остро възмущение и негодувание и коментира, че на следващи парламентарни избори няма да има никакви желаещи за членове на СИК, независимо от заплащането, защото хората изнемогват при подобна липса на организация.
Той коментира и, че недоумява, как в 21 век в света на електронните и онлайн комуникации хората са принуждавани да висят с часове, за да предадат резултати. И въпреки предварителната информация за проблеми с протоколите нещата бяха оставени така.
Днес преди обяд се наложи да бъде закупена храна и вода от община Разлог за членовете на СИК, които прекараха почти 10 часа в автобуси в двора на едната автогара. А други пък изпращат снимки озаглавени: „бежански център Благоевград.“

 

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *