Нови правила за тротинетките

Нови правила за тротинетките

Зоните за наемане и връщане на електрическите тротинетки в Бургас вече ще бъдат ясно обозначени, а потребителите ще се идентифицират при ползването им. Това са част от новите правила, които фирмата, която отдаваща зелено-черните тротинетки в града предстои да въведе напролет. Те бяха обсъдени на среща с местната власт, след редица дискусии за безразборното им ползване и вандалски прояви.

“Коментирахме възможността за санкциониране на потребителите, когато не оставят тротинетката на обозначените места, като до момента практиката е такава, че ако не я оставят на такова обозначено място, ги таксува само 15 минути, което не е кой знае какъв проблем за даден потребител, но ако времето не спира да тече изобщо, ще е неприятно за потребителя и той ще бъде мотивиран да я остави там, където трябва”, поясни инициаторът на разговорите, общинският съветник Тодор Иванов.

Той допълни, че са препоръчали на фирмата да сложат и текст, че потребителят съгласявайки се с общите условия на ползване, носи и наказателна отговорност по член 313 от Наказателния кодекс.

В момента от фирмата са зазимили дейността, но със затоплянето на времето в края на март отново ще пуснат електрическите тротинетки под наем. Очаква се броят им да достигне от 150 до 200, като старите и амортизирани превозни средства ще бъдат подменени с нови.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *