Нова социална кухня ще отвори врати в гърменското село Марчево

Нова социална кухня ще отвори врати в гърменското село Марчево

Нова социална кухня ще отвори врати в гърменското село Марчево, съобщи кметът община Гърмен Феим Иса.

Новата социална кухня, за която Министерството на труда и социалната политика е отпуснало близо 45 хил.лв, ще задоволи нуждата от подпомагане на социално слаби, самотно живеещи и хора с увреждания.

Община Гърмен подготвя проект за оборудването на социалната кухня. Кметът предвижда до два месеца кухнята да бъде изцяло обзаведена с нови уреди. В началото на годината общината закупи нов автомобил за нуждите на социалния патронаж. С този автомобил социалните работници могат да достигнат до всички нуждаещи се, увери Феим Иса.

Община Гърмен обяви прием на заявления за програмата „Топъл обяд“, информира кметът. Над 200 души ще могат да се възползват от тази програма. През изминалата година по програмата „Топъл обяд“ са се изхранвали около 90 души. Броят на хората в нужда се увеличава, подчерта Феим Иса.

Подсигуряването на нови работни места, обучението на над 30 младежи и привличането им като част от общинската администрация са били сред приоритетие за тази година на община Гърмен, заяви Феим Иса. Социалната политика, насочена към възрастните хора, също е била приоритет в работата на администрацията.

Предстои реализацията на два образователни проекта, касаещи училището и детската градина в село Рибново. Сред важните дейности, реализирани през годината са и инфраструктурните проекти за облагородяване на населените места, подчерта кметът на община Гърмен.

 

bnr.bg/blagoevgrad

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *