Нова лудост сред децата: Горят се с преса за коса до кокал!

Нова лудост сред децата: Горят се с преса за коса до кокал!

Ново предизвикателство побърква тийнейджърите – при него съзнателно се причиняват белези и наранявания, които впоследствие се смятат за украса. Това разкриват източници на „Телеграф“, озадачени от повтарящи се случаи на изгорени с преса за коса момичета.

Уредът за изправяне на чуплива коса или за вафлички се използва, но не по предназначение. Предизвикателството е машата да се нагорещи и с нея да се стисне ръката на връстничка, за да се види колко време ще издържи. Така победителката се озовава в клиника за изгаряния, където се налага да бъде упоявана, за да се обработи раната и да се спаси ръката, изгорена до кокал. В същото време обаче победителката се превръща в героиня за бандата, с която излиза, а на родителите се обяснява, че това е била случайна заигравка, за която не трябва да се съобщава в полицията. Има и такива, които лъжат родителите си, че сами са стискали пресата, защото са искали да видят какво се случва с кожата.

С началото на учебната година зачестяват опасните игри сред тийнейджърите, закопнели за силни усещания след дългото лято.

Състоянието на 16-годишен, поразен от волтова дъга в района на Сточна гара във Варна, е вече стабилно. Момчето обаче се озова в болницата с опасност за живота и с 50% изгаряния, след като се опита да си направи селфи върху влак. В последните 2 години девет души са пострадали от волтова дъга в района на жп гари и линии в страната, както и при катерене по вагони, сочи официалната статистика..

„Напрежението в контактната мрежа е 25 000 волта, няма нужда да се допирате до кабел. Разстоянието от 2 м и по-малко е директен риск за здравето и живота. След тези метри в зависимост от влажността на въздуха във всеки един момент може да се появи волтова дъга. В момента на токовия удар температурата, която достига, е 6000 градуса. А въздухът около мястото се превръща в плазма”, разказа пред NOVA Любомир Любчев от НКЖИ – Варна. Относно надписите зa обезопасяването на мястото Любчев каза, че от страна на жилищния квартал има поставени огради. Разстоянието от покрива на вагона до кабелите е по-малко от 2 метра. Съответно качването на лице върху вагона почти 100% ще доведе до образуването на волтова дъга, е обяснението на експерта.

13-годишно момче в САЩ почина след участие в TikTok предизвикателств , в което се взима лекарство против алергия, но в доза, шест пъти по-голяма от препоръчителната, за да се предизвикат халюцинации. Аптекари разкриха, че има голямо търсене на въпросното лекарство и у нас. Заради страх от предозиране вече на много места отказват на тийнейджъри да им продават лекарството.

Клипът с девойки, които употребяват райски газ в района на Русе, е продължение на предизвикателството „Феята на огъня“, разкриха криминалисти. Опасната игра стартира с инструкция – рисунка как се става фея на огъня, която имитира популярния преди години сериал „Клуб Уинкс“. Момичетата, които искат „да се превърнат във феи“, трябва в полунощ да произнесат вълшебните думи, да включат газов котлон в кухнята и без да го гасят, да легнат да спят. „Получава се вълшебен газ. Щом се надишаш с него, ставаш фея“, гласи инструкцията.

Висок адреналин се гони в предизвикателството „Бягай или умри“. При него дете трябва да притича през улица в непосредствена близост до движещ се автомобил. Друг снима случващото се на телефон. Оцелелите споделят своите „подвизи“ сред връстниците си.

Почти няма последователи вече на игрите „Син кит“ и „Тих дом“, заради които много деца се простиха с живота си. При тях наставници дават на подрастващите задачи, които въздействат върху психиката. Много се хващат да ги изпълняват от интерес, без да осъзнават какви ще са последствията.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *