Нова лаборатория за ПСР тестове в Благоевград, благодарение на Делян Пеевски

Нова лаборатория за ПСР тестове в Благоевград, благодарение на Делян Пеевски

Най-големият дарител и депутат от ДПС Делян Пеевски направи поредното топ-дарение на болницата в Благоевград.

Днес той дари апаратура на лабораторията за правене на ПСР тестове и 200 ПСР теста. Непосилната финансова инжекция за болницата и общината бе направена от най-големия дарител, чиято воля е апаратурата да се използва за целия регион и област. Дарението е на обща стойност 100 000 лв. Такъв апарат в момента има в Пирогов.

Дарението бе връчено от основния координаторна даренията му, кмета на община Белица Радослав Ревански, Халил Летифов, областният председател на ДПС в Благоевград Ведат Хюсеин и тримата общински съветници от ДПС в Благоевград.

„Г-н Пеевски поздравява всички медици и хора от региона и ще остане на разположене да помага,  с каквото е необходимо, както е правил и до сега.  С това дарение той решава неотложни здравни проблеми и региона ще има много по-бързи резултати на тестове, с което ще се ускори локализирането на огнища на болестта, както и тяхното ограничаване“, заяви за ПиринПрес кмета на община Белица, Радослав Ревански.

От своя страна получилите дарението директорът на болницата д-р Огнян Митев, шефа на РЗИ д-р Калоянов и д-р Георгиев, Директор на онкоболницата благодариха на г-н Пеевски.

Припомняме, че това е поредното дарение на депутата, който дари също респиратор на болницата, сумата от 8 500 лв и предпазни средства.

Даренията на г-н Пеевски надхвърлят вече 5 милиона лева само за България, отделно от Северна Македония и Италия.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *