Новата ваксина срещу COVID-19 ще е по-евтина в бедните страни

Новата ваксина срещу COVID-19 ще е по-евтина в бедните страни

Новата ваксина срещу коронавируса ще се продава по-евтино в по-бедните страни.  Това стана ясно от изявление на германската компания, която разработва ваксината заедно с американския гигант „Пфайзер”.

Германците казаха, че планират да продават ваксината по-евтино, отколкото струва производството й.  По план, цените ще са съобразени с особеностите на отделните региони по света.

„Посрещнахме новината за ваксината с радост. Дано всичко това свърши скоро. Досега съм се тествал три пъти и в момента чакам съпругата ми, която е била контактна със заразено лице. Вече ни дойде до гуша“, заяви Валантен Лафонтан, учител от Париж.

„Готов съм да се ваксинирам, няма проблем. Доверявам се на хората, които са направили ваксината и не мисля, че ще представлява някаква опасност“, категоричен е студентът Ромaн Ерни.

По-късно днес Европейската комисия ще обсъжда подписването на договор с двете компании. Очаква се,  Европа да поръча до 300 милион дози от препарата, който още не е минал всички тестове и не е в производство.

 

nova.tv

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *