Нинова заплашена с яка глоба — грубо погазила COVID правилата

Нинова заплашена с яка глоба — грубо погазила COVID правилата

Облаците се сгъстяват над Корнелия Нинова, която днес излезе с положителна проба за коронавирус и по информация на източници на Информационна агенция News24sofia.eu тя е във ВМА.

Оказва се, че червената лидерка грубо е погазила законовите разпоредби против разпространение на заразни болести, показва справка на News24sofia.eu.

Днес Нинова участва в пленарното заседание на парламента, включително и от трибуната на Народното събрание. Тя изнесе гневна декларация от името на „БСП за България“ срещу промени в Закона за обществените поръчки.

Веднага след декларацията тя се е отправила с всичките си налични симптоми до момента към стаята за пушене. Там червената лидерка е била е контакт с между 10 и 15 други народни представители, научи още News24sofia.eu от свои източници в БСП.

Нинова общуваше активно на първия ред в залата и със свои колеги като Крум Зарков и Георги Свиленски, които вероятно също ще трябва да се карантинират. 

Преди да даде положителна проба за коронавируса, шефката на червените е била в контакт с някои от вече установените и доказани болни от COVID-19 нейни колеги. Но нито е инициирала тестване на цялата парламентарна група, нито се е подложила на самоизолация, каквито са разпоредбите на МЗ и РЗИ. Припомняме, че вече четирима депутати от „БСП за България“ дадоха положителни проби за COVID. Това са Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Иван Иванов и Анна Славова.

За това си провинение НК предвижда за Нинова сурови разпоредби:

Чл. 355. (1) Наказателен кодекс: 

Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

NEWS24sofia.eu

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *