Николай Василковски даде своята двуседмична прогноза за времето

Николай Василковски даде своята двуседмична прогноза за времето

Синоптикът на „Нова телевизия“ Николай Василковски даде своята двуседмична прогноза за времето.

„Веднага използвам момента да предупредя хората в Североизточна България за очакваните поледици днес. Там е студено, очаква се да превали лек дъжд, което си е рецепта за лед по улиците. Това ще стане в тези ранни часове, ако някой тръгва някъде по пътищата, да го има предвид. Това ще е в Североизточна България като цяло, тъй като от там идва този студен въздух, който ще обуслови тази ледена прегръдка, в която ще попаднем в следващите доста дни – до към 17 януари времето ще си е с усещане за студ. Най-студените дни ще са сряда и четвъртък, които сега предстоят. Температури сутрин до минус 8 градуса. След това в събота и неделя отново един много студен период. Сутрин от минус 8, минус 10. Най-хладните райони всички ги знаем – Трънско, Драгоманско, Североизточна България. Във всичките дни до 17 януари повечето от дните ще са през деня с температури около и под нулата.

„В София до минус 8 градуса ако падне, ще сме щастливи да отбележим тази ниска стойност. Минус 15 е възможно да се случи, когато времето е ясно призори, няма вятър, тихичко е, в райони като Трънско.

Снеговалежът, който очакваме днес и вечерта, не се очаква някаква драматична снежна покривка в ниската част на страната. Тук за София нещо от 2 до 5 сантиметра.

Ветровит период ще има около 20-21 януари. Ще има южни силни ветрове в ураганни стойности. В петък, 19 януари ни очакват по-топли температури, от 5 до 10 градуса“, каза той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *