Не можем да минем граница, ако не сме си платили глобите

Не можем да минем граница, ако не сме си платили глобите

Излизането от България може да се окаже невъзможно след отпадане на карантината, ако имате неплатени пътни глоби. Това предвиждат от Министерството на вътрешните работи.

От 3 юни на ГКПП Калотина работи система, която показва имаме ли неплатени глоби към „Пътна полиция”. Ако се окаже, че имате неплатена акт или фиш, не може да продължите. На място е поставен постерминал, на който да заплатите глобата си.

Ако става дума за стари актове или фишове, може да бъде отнета и шофьорската книжка. При връчване на електронни фишове за превишена скорост не е задължително заплащането на място, те могат да бъдат заплатени в законоустановения срок.

На този етап, заради въведените гранични рестрикции, ГКПП-Кулата е вторият по натовареност граничен пункт, след ГКПП Дунав мост-Видин. Към момента на денонощие на вход и изход преминават 2 400 тежкотоварни и около 700 леки автомобила. Същевременно се очаква и засилен трафик през пункта заради предстоящия летен туристически сезон.

На граничния пункт „Кулата“ работят и съвместни екипи за противодействие на контрабандата, в които са включени служители на ГДГП, Агенция „Митници“ и на НАП.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *