Неучебен ще бъде денят днес в три общини заради получени бомбени заплахи

Неучебен ще бъде денят днес в три общини заради получени бомбени заплахи

Става дума за Козлодуй, Хайредин и Мизия.

„Освобождаването на учениците се налага във връзка с непредвидената ситуация, създала се поради получена заплаха на тел. 112. Информацията е получена от ръководството на РУ – Козлодуй. Бомбена заплаха е отправена към всички училища в област Враца“, съобщават от общинската управа в Козлодуй, цитирани от БТВ.

Община Мизия също публикува съобщение:

„Освобождаването на учениците от учебни занятия се налага във връзка с подаден сигнал за бомбена заплаха на тел. 112, който касае всички училища на територията на област Враца. Информацията е получена от ръководството на Участък Мизия. Ще бъдат предприети всички необходими мерки за осигуряване безопасността на учениците от отговорните институции“.

Преди началото на учебните часове сградите в Бургас са били претърсени от полицията, след като също е получен сигнал. Нищо съмнително не е било открито, а учебният процес протича нормално, предава кореспондентът на bTV Лора Стаматис.

В София са направени проверки още преди започване на часовете. Няма данни за нищо притеснително. Полицейското присъствие в района на училищата ще бъде засилен.

В Ямбол и в Сливен работят всички училища.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *