Недялков, Пик: Радев има план да арестува Борисов

Недялков, Пик: Радев има план да арестува Борисов

Управляващите се опасяват, че ако не успеят да съставят правителство, може да бъдат арестувани много техни представители под претекст за борба с корупцията, практика, която въведе самата партия ГЕРБ още с идването си на власт през 2009 година, но не се стигна до нито една осъдителна присъда, а България плати милиони в Страсбург.

 

Сценарият на президента Радева минава през главата и на Борисов, и на Корнелия Нинова, обяви в студиото на телевизия СКАТ собственикът на проправителствената агенция ПИК Недялко Недялков.

Според него изборите, които се задават, са екзистенциални, не просто партийни. Тъждествени са с първия демократичен вот след Десети ноември – през пролетта на 1990 г.

 

Ето какво каза още Недялков:

„Българският народ пак трябва да решава – системна демокрация или реинкарниран комунизъм, който се трансформира пред избирателя в две битности: национал-популизъм(партиите на Слави Трифонов, Мая Манолова, Възраждане) и розова ляволибералщина (партията на Христо Иванов).

Най-лошото за България, уви, е най-доброто за нейния държавен глава, смята Недялков.

А именно: ГЕРБ печели, но гласовете не стигат да състави правителство. Правителство не излъчват и следващите по ред БСП – Корнелия Нинова няма сметка да управлява в коалиция “АнтиГерб”, при положение че ГЕРБ са взели изборите. Не би било легитимно.

 

След месец, месец и половина унизителни пазарлъци Радев обявява, че никой не е изпълнил мандата успешно и свиква нови, извънредни избори – вероятно заедно с президентските през октомври. В този период той управлява авторитарно, еднолично, със служебен кабинет, съставен от негови съветници. Някои от които, забележете, подсъдими лица, заподозрени в шпионаж в полза на Русия и Кремъл.

Този кабинет няма да управлява на ползу роду, а в полза на Радев. Целта му ще е да подсигури негова категорична победа на президентския вот. С цената на репресии – арест за по 24 часа на Борисов, министри, областни управители и опоненти, подмолни действия спрямо Корнелия Нинова с цел да бъде отстранена от партията чрез вътрешната си опозиция и БСП да мине изцяло под контрола на Радев.

Вече има черни списъци с арести, това не е конспирация, не е Оруел, а горчива реалност. На косъм сме от мрачна профашистка диктатура под сянката на старите комунистически служби и Държавна сигурност, твърди издателят на ПИК.

Служебният кабинет ще иска да дискредитира Борисов чрез полицейския му арест, да го унизи, да смрази поддръжниците му и да им запуши устата. Всичко, разбира се, ще бъде легендирано и представено пред Европа като “борба с корупцията”. И една част от публиката – озлобените реваншисти и лумпениадата, ще ръкопляска шумно.

 

Стиснатият юмрук на разединителя Радев обаче е съставен само от средни пръсти. Той излъчва агресия, омраза, простащина. Контрапродуктивен е. При сценария “служебен кабинет” България наистина затъва в блатото на безвремието, и то насред пандемия, насред очертаваща се икономическа и финансова криза, насред надвиснали фалити на малкия и среден бизнес. Следва замразяване на част от 50-те милиарда помощ от ЕС, договорена от правителството на Борисов, замразяване на големите инфраструктурни проекти, преосмисляне на високия в момента кредитен рейтинг, пояснява Недялков пред СКАТ.

 

Радев играе за Путин и по путински. Неговият излаз към изпълнителната власт няма да е през БСП, а минава през трупа на БСП. Тоест, той планира създаването на президентска партия по схемата на “Единна Русия”, базирана върху парчетата от марионетните партии “Има такъв народ”, “Възраждане”, екстремистите около Мая Манолова и Отровното трио. С парите на подсъми и укриващи се в чужбина олигарси.

 

Изгледите са мрачни, но не и безнадеждни – необходима е пълна мобилизация на всички демократично мислещи българи. Не за да спечелят ГЕРБ и Борисов, а за да не загуби демокрацията и да не връщаме часовника назад с 30 години, твърди Недялков.

 

Според него е симптоматично активното присъствие на агенти на Държавна сигурност и наследници на червената аристокрация в листите на отечественофронтовската опозиция. Която, смята Недялко Недялков, е от просъветски тип и жадува за Народен съд.

Недялков бе категоричен, че първата крачка на Радев ще е да погребе системните демократични партии като ГЕРБ, БСП, НФСБ и ВМРО.

На въпрос каква ще е ролята на главният прокурор Иван Гешев тогава, собственикът на ПИК изрази надежда, че той ще остане независим.

Гешев, ако прояви кураж и мъжество, може да влезе в историята като пазител на демокрацията. Но при служебен кабинет Гешев ще бъде мишена номер 2, предупреди Недялков.

По повод партията на Слави Трифонов и връзките й с ДПС, той заяви, че новият проект на шоумена е лабораторен на Сараите, каквито са били Жорж Ганчев, Яне Янев и дори царя.

Социалната база и хората, които гласуват, са еднакви – декласирани социални елементи, малограмотни, с различна етническа принадлежност. А винаги отзад е инженерството на вездесъщата Държавна сигурност. Експертите, които ни представи господинът от Учиндол, са изплагиатствани от Бареков, като Николай Радулов и Хиновски, коментира още Недялков.

Това е хвърковатата чета на ДПС. Служат за златен пръст в парламента, за изнудване на големите партии, защото Доган не е балансьор, а рекетьор. Новият златен пръст е Слави, който ще присъства само виртуално в парламента.

Единствения интерес на Трифонов е финансов, защото телевизията му е в тежко положение, а влизането му в парламента ще му донесе партийна субсидия.

„Има такъв народ“ е просто бизнес, не и политика, смята Недялков.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *