Недоволен от КАТ шофьор: Пет пъти ме караха да духам и пак недоволни

Недоволен от КАТ шофьор: Пет пъти ме караха да духам и пак недоволни

„Пътувах в събота след 12 през нощта, когато в Маноле ме спряха и ме накараха пет пъти да духам. Обяснявах им, че не съм пил, но полицаите бяха настоятелни. Казаха ми: „Поеми дълбоко въздух и издишай“. Най-накрая уредът показа 0,00 промила алкохол и сякаш самите униформени останаха разочаровани“, разказва Петър Милев пред „24 часа“.

Общо 493 моторни превозни средства и 418 водачи и пътници са били проверени при специализирана операция, проведена в Пловдив от 20 ч. в събота до 5 ч. в неделя. В хода на акцията служители от сектор „Пътна полиция“ са установили 104 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 21 акта и 82 глоби с фиш. Допълнително са връчени и 21 електронни фишове.

21 акта и 82 глоби с фиш. Това е равносметката от урожая на полицията през почивните дни в Пловдивско, похвалиха се от МВР. Почти във всяко село в региона патрули дебнеха за скорост, алкохол, наркотици, колани.

С технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества са тествани 295 водачи, като при един от тях е отчетено наличие на под 1,2 промила в кръвта. По време на осъществения контрол е засечен неправоспособен шофьор. С нередовни пътни документи са били 16, други 23 управлявали технически неизправни автомобили, а 2 не са представили задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *