На 59-годишна възраст почина Фидел Беев

На 59-годишна възраст почина Фидел Беев

Той бе кмет на община Велинград в мандат 2003 – 2007 година.

По неофициална информация е преболедувал Ковид и е имал усложнения, твърди 24 часа.

През 2004 година прокуратурата в Пазарджик му повдига обвинение, че като кмет на курорта е доставял горива на общински обекти и детски градини от собствената си фирма СД „Братя Бееви“ на обща стойност 142 240 лв. Осъден през 2009 година.

През 2005 г. Фидел Беев беше избран за депутат в 40 Народно събрание от листата на ДПС в 13-ти Пазарджишки многомандатен избирателен район. Той беше обвинен в превишаване на права и злоупотреба с власт и за сключване на неизгодни сделки за гориво, докато е бил кмет на Велинград.

Софийският апелативен съд (САС) първоначално осъди Беев по първото обвинение, като му постанови 3 години и половина затвор, но след това Върховният касационен съд (ВКС) върна делото за ново разглеждане на втора инстанция и магистратите отмениха ефективното наказание и така Беев остана само с условната си присъда.

На местните избори през 2007 година той отново се явява като кандидат за кмет на Велинград, но ги загуби от Иван Лебанов. След това Беев се оттегли от политическия и обществен живот.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *